8 gode grunner til å velge Windows 8

1. BilligWindows 8
Windows 8 er til dags dato det billigste operativsystemet Microsoft noen gang har sluppet.
Microsoft er klar over at det er mange som fortsatt bruker eldre utgaver av Windows. For å oppmuntre sin tilbakeholdne brukergruppe vil Microsoft tilby oppgraderingspakker fra både XP, Vista og Windows 7 til en pris på rundt 250 kroner.

2. Raskere
Windows 8 oppleves som mye raskere enn forgjengeren sin. Selv i dag, uten maskinvare spesiallaget for Windows 8, kan du få oppstartstider på under ti sekunder. Selv om du har operativsystemet installert på en harddisk fremfor en rask SSD, vil du merke at datamaskinen skrur seg raskere på og av enn tidligere utgaver.
Ettersom Windows 8 også er ment for nettbrett vil småting som dette faktisk gjøre utslag, og gjøre det hele til en langt mer behagelig og smidig brukeropplevelse.

3. Ta det med hvor som helst
Med Windows To Go kan du slenge over hele operativsystemet på en minnepenn, og bruke det på hvilken som helst PC.
I en stadig mer mobil hverdag kan det være greit med et mobilt operativsystem. Med Enterprise-utgaven av Windows 8 kan du kjøre hele operativsystemet fra en minnepinne eller en ekstern harddisk.
Du kan koble den til hvilken som helst datamaskin, og drivere vil bli installert og lagret automatisk. Windows 8 vil startes automatisk, og du vil egentlig ikke trenge å tenke på en eneste ting. Filene du lagrer vil lagres på minnepinnen, og være med til neste datamaskin du plugger USB-pinnen inn i. Ganske genialt.

4. Alt henger sammen
Skydrive og synkroniseringen via Windows Live ID er limet som holder Microsofts produkter sammen.
Med Windows 8 har Microsoft virkelig gått for å sy alle produktene sine sammen. Om to uker vil vi se Microsoft storstilte plan kulminere i lanseringen av Windows 8, Windows Phone 8 og nettbrettet Surface, som alle holdes sammen av limet Windows Live ID.
I Windows 8 kan du enten logge deg inn med en lokal bruker for hver maskin, eller bruke Windows Live-brukeren din.  For å få tilgang til ekstrafunksjoner, som synkronisering mot Microsofts skytjeneste Skydrive og applikasjonsbutikken Windows Marketplace, så må man benytte Windows Live ID

5. Bedre automatisk sikkerhetsoppdatering
Den automatiske oppdateringen har blitt snillere i Windows 8. Hvor mange ganger har det vel ikke skjedd at maskinen din plutselig har skrudd seg av, fordi den må installere en eller annen sikkerhetsoppdatering? Dette har vært et klassisk Windows-scenario, og har antageligvis ført til mange tapte dokumenter, tapt arbeid og irriterte brukere.

I Windows 8 har Microsoft endelig skjønt hvordan problemet skal løses.
Hvis det lastes ned en kritisk sikkerhetsoppdatering, vil Windows 8 starte på nytt igjen. Men - og dette er et viktig punkt - du vil ikke miste noe ulagret data. Maskinen vil ikke starte på nytt hvis det er fare for at du mister noe. Det betyr at maskinen ikke vil ta en omstart hvis du har applikasjoner kjørende i bakgrunnen, eller hvis det er noe ulagrede dokumenter som ligger åpne.

6. Godt implementert berøringsstøtte
I stedet for å skrive inn et passord, kan du bruke et bilde til å låse opp datamaskinen din. Vi har merket bildet med vår rekkefølge.
Dette er et av de punktene Microsoft har skrytt mest av, og vi kan skjønne hvorfor. Det er ikke noe annet operativsystem på markedet som fungerer like godt med både hendene og med en musepeker som Windows 8.

7. Enklere reinstallering
Selv om et operativsystem helst ikke skal trenge reinstallasjon, fikses og eventuelt slettes, er det likevel fint at Microsoft har gjort det lettere å reinstallere Windows 8 enn tidligere utgaver.
I Windows 8 har du flere valg hvis ting begynner å gå tregt, eller ting ikke fungerer helt som det skal.
Du har blant annet et valg for og "friske opp" operativsystemet, hvor kun systemfilene blir slettet og gjenopprettet. Alle personlige filer og programmer vil beholdes.
Du kan også velge å gå litt hardere til verks, og reinstallere hele operativsystemet, eller be Microsoft om å reparere enkelte deler. Alt sammen gjøres via en enkel og oversiktlig meny.

8. Filkopiering
Når du kopierer eller flytter en fil får du full oversikt over overføringshastighet og estimert tid. I tillegg kan du pause overføringen når som helst. I Windows 8 får du opp en forklarende graf som viser overføringshastigheten i sann-tid, og en langt mer nøyaktig klokke. Flott for alle som har revet seg i håret over at det er 2 år igjen til filen er kopiert, for så å plutselig se at det er endret til 12 sekunder.