Hva er Enklere IT?

Næringslivets Sikkerhetsråds Mørketallsundersøkelse viser at omtrentlig 80 % av norske bedrifter blir rammet av en form for dataangrep hver eneste år. Ca. 30 % av angrepene som lykkes, skyldes menneskelig svikt. Derfor utviklet Enklere IT – en automatisert løsning som både beskytter bedriftens data og ansatte mot angrep og som minimerer konsekvensene av dataangrep som lykkes. 

Enklere IT er vår sikkerhetsløsning for både små og store bedrifter. Vi jobber stadig mer over internett med skytjenester, og vi jobber mer utenfor kontoret og fra både PC, Mac, mobil og nettbrett. Selv om teknologien gjør oss mer produktive, blir vi enda mer sårbare for angrep. Det å ivareta sikkerheten i en bedrift, er ofte både komplisert og ressurskrevende. Derfor utviklet vi Enklere IT. 

Hvorfor Enklere IT?

Vår arbeidsmetodikk og dagens trusselbilde fører til angrepene forekommer oftere og konsekvensene blir stadig mer alvorlig. Truslene lurer overalt i vår arbeidshverdag. Det finnes utallige sikkerhetsprodukter og løsninger på markedet. Vi opplever derimot at dette kan virke overveldende og forvirrende for veldig mange.

Sikkerhet skal være enkelt. Det skal ikke ta mer tid eller være vanskelig å bruke. Da velger man det gjerne bort. Vi har systematisert og etablert en sikkerhetsløsning, basert på ledende teknologi fra Microsoft, som passer for de aller fleste bedrifter. 

Løsningen kan tilpasses etter ditt ønske og behov. Nedenfor kan du se noen av nøkkelfunksjonene som Enklere IT kan inneholde. 

 

Vanlige trusler

For å vite hvordan man skal beskytte seg, må man vite hva man skal beskytte seg mot. Dette er de vanligste truslene per 2021. 

Phishing

Nettfiske på godt norsk er svært utbredt. Phishing forekommer som oftest ved at en avsender av en e-post utgir seg for å være en kontakt du kjenner, og hvor vedkommende ber deg oppgi sensitiv informasjon som passord, kredittkortinformasjon, personopplysninger etc.

Ransomware

Løsepengevirus dukker som regel opp i et vedlegg eller en link, fra en avsender som later som er en annen person eller organisasjon. Ved nedlastning eller trykk på linken, aktiviseres den skadelige programvaren og kryptere filene dine. Dine filer holdes som gissel inntil du har betalt løsepenger

Sosial manipulering

Dette er en videreutviklet form for phishing og den mest utbredte formen for hacking. Det starter med at hackeren får fisket til seg informasjon og tilgang til en brukerkonto. Deretter sender hackeren ut forespørsler eller beskjeder til hele nettverket ditt. Dette kan være vedlegg eller linker, og ettersom personene i nettverket ditt kjenner deg, vil de mest sannsynlige trykke på linkene og vedleggene. I verste fall vil hackeren kunne få kontroll over din enhet. 

DDoS-angrep

Dette er en form angrep hvor avsenderen sprenger kapasiteten til nettverket ditt, slik at nettverket ikke klarer å prosessere legitim trafikk. Dette kan lamme nettverket og gjøre det mulig å snike inn skadelig innhold. 

ID-tyveri, utro tjenere og tyveri av dine enheter

Man ønsker å tenke det beste om personer rundt seg, men det er viktig å være obs på at det finnes trusler i dine nærmeste omgivelser. Om noen eksempelvis stjeler din PC, mobil eller nettbrett, er det viktig å ha sikkerhetsmekanismer som beskytter ditt innhold. 

Populære funksjoner

Automatiserte
sikkerhetsregler

Mange bedrifter implementerer og innfører sikkerhetsregler, uten å vite om de faktisk etterfølges. Enklere IT besørger at alle dine medarbeidere er sikres på samme gode måte. 

 

 

Sentral administrasjon av hardware/software

Med Enklere IT kan administere alle bedriftens IT-enheter sentral. Dette sparer både oss og deg for tid og energi, ved oppdatering og utrulling av programvare eksempelvis. 

Komplett inventarliste over bedriftens enheter

I de aller fleste bedrifter er det viktig å holde styr på hvilke ansatte som har hvilke PCer, mobiler, nettbrett etc. Dette holder kontroll på garantier, programvare, kjøpsdato med mer. 

Multi-faktor autentisering
(MFA)

Passord og brukernavn er for enkelt. MFA sørger for et ekstra lag med sikkerhet som beskytter din identitet. Dette kan være fingeravtrykk, ansiktsgjenkjenning, app eller PIN-kode.

Kryptering av disk

Hva skjer hvis din PC blir stjålet eller blir mistet? Er disken din lesbar for andre eller er den krypert? Det å kryptere disken sikrer at ingen andre får tilgang til dine og eventuelt bedriftens data. 

Backup av Microsoft skytjenester

Mange tror det er en fullgod backup i Microsoft sine skytjenester. Det er det ikke, og dokumenter og mailer som er slettet, er kun tilgjengelig for gjenoppretting i en kort tidsperiode. Backup av skytjenester som OneDrive, Teams, SharePoint og Outlook er svært viktig.

Direct Access (Automatisk VPN)

Løsningen kan innebære lisens, som muliggjør Direct Access. Mange sitter med kronglete, ustabile og lite brukervennlige løsninger for arbeid mot server utenfor kontoret. Direct Access er en robust og automatisk VPN-løsning som forbedrer din arbeidshverdag, uansett hvor du jobber ifra. 

Auto-pilot

Mange opplever det som dyrt og komplisert å bytte PC. Funksjonen auto-pilot muliggjør at du kan sette opp en ny PC, ved noen enkle tastetrykk på egenhånd. Pakk opp din nye PC og fortsett å jobbe der du slapp, vel vitende om at dine filer og innstillinger følger med i prosessen. 

Overvåkning, rapportering og support

Netsolution supporterer og overvåker din sikkerhet fra vårt driftssenter. Våre dyktige medarbeidere følger med for å gi deg beskjed om potensielle trusler og gi deg råd om hva du bør gjøre. Med en supportavtale, får du rapporter som viser deg hvordan sikkerheten faktisk er.