Uvelkomment besøk på kontoret?
Vi tilbyr gratis helsesjekk av din datasikkerhet!

 

I følge Mørketallsundersøkelsen som årlig blir gjennomført av Næringslivets sikkerhetsråd (NSR), er det fortsatt altfor mye snakk uflaks og tilfeldigheter når det gjelder sikkerheten i norske næringsliv.

Koster norsk næringsliv 1,3 milliarder årlig

NSR anslår at norske virksomheter har en kostnad på 1,3 milliarder knyttet til sikkerhetshendelser. I tillegg kommer tap i form av kontrakter, et svekket omdømme og andre immaterielle skader som gir negativ effekt på bunnlinja. Undersøkelsen viser at problemet er økende og at norske virksomheter fortsatt har for dårlig oversikt over skadene og konsekvensene.

Nye angrep, nye metoder

Antall angrep mot norske bedrifter øker dramatisk hvert år og angrepene blir stadig vanskeligere å beskytte seg mot. 72 prosent av bedriftene som ble infisert, mistet tilgang til filene sine i over to dager eller mer.

I følge NSRs undersøkelse er de vanligste hendelsene:

 • Virus og malware-infeksjoner: 21 prosent
 • Phishing eller annen sosial manipulering: 18 prosent
 • og forsøk på datainnbrudd og hacking: 13 prosent

Kan bekjempes

De positive nyhetene fra undersøkelsen er at det går an å kjempe mot angrepene. Ved å etablere en systematisert og planmessig tilnærming til sikkerhetsarbeidet gjennom styringssystemer og rammeverk, kan man oppnå positiv effekt. Ifølge NSR-direktør Jack Fischer Eriksen, er kostnaden ved en slik proaktiv tilnærming til sikkerhet mye lavere enn kostnadene knyttet til potensielle skadeomfanget ved en alvorlig hendelse.

4 av 10 oppdager sikkerhetsbrudd ved en tilfeldighet

Når over halvparten av de som ble utsatt for hendelser svarer at disse skyldtes  menneskelige feil, og 39 prosent mener det er resultat av manglende sikkerhetsbevissthet hos ansatte, understreker dette behovet for å ta en snarlig sikkerhetssjekk.

Ja takk, jeg vil gjerne ha en gratis sjekk!


  Vet ikkeLavtMiddelsHøyt

  Ja, jeg ønsker å motta produktinformasjon, tilbud og invitasjoner til seminarer på elektronisk post fra Netsolution. Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta slike henvendelser, kan jeg når som helst gi beskjed om dette.

  Se her for vår sikkerhetssjekk

  Vi kan datasikkerhet!

  Thomas Rusaanes

  av: Thomas Rusaanes
  Senior It konsulent

  Mobil 91346416